Bilişim Haftası Etkinliği--- Programlama Terimleri

Bilişm Haftası, Mayıs ayının  ilk haftasıdır. Bu hafta içerisinde öğrencilerimize programlama terimleri  üzerinde duruldu. Öğrencilerimizin en sık karşılaştıkları terimler hakkında kısa kısa notlar sunuldu.

08.05.2023 294

KOD:

1. Bir bilginin simgesi.

2. isim Bir bilgiyi ifade etmek veya bilgiye ulaşmak için kullanılan simge veya simgeler dizisi

3. isim ► harf.

4. isim ► şifre.

KODLAMA

1. isim : Kodlamak işi.

2. isim, bilişim : Bilgisayara veya elektronik devre ve mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisinin bütünü veya bir kısmı.

PROGRAMLAMA:

İsim : Programlamak veya programlaştırmak işi.

MAKİNA DİLİ :

Mikroişlemci ya da mikrodenetleyici benzeri komut işleme yeteneğine sahip olan, 0 ve 1'lerden oluşan, bilgisayarların kavrama dilene makine dili adı verilir.

ALGORİTMA:

Algoritma, belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol. Matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesidir.

Yazılım, elektronik aygıtların belirli bir işi yapmasını sağlayan programların tümüne verilen isimdir.