YTÜ GEZİSİ

Okulumuz mesleki tanıtım çalışmaları kapsamında 19 Kasım 2018 Pazartesi günü,  11. Sınıf öğrencilerimize yönelik “Yıldız Teknik Üniversitesi’ne bir gezi düzenlendi.

Öğretmenlerimiz eşliğinde düzenlenen geziye 11. Sınıf öğrencileri katıldı.

Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğuna, aynı zamanda üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmenin öğrencilerimizin motivasyonlarının arttığına, bakış açılarının daha da genişlediğine inanıyoruz.

Amacımız; üniversite sınavına hazırlanan 11. sınıf öğrencilerimizin; hedeflerini netleştirmelerinde yardımcı olabilmek,  motivasyonlarını arttırmayı sağlamak, istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde ziyaret etmelerini ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine yardımcı olmak, meslekler hakkında öğretim üyelerinden, üniversite ve üniversitede yaşam hakkında; tanıtım biriminde görevli üniversite öğrencilerinden bilgi almalarına yardımcı olmak.

Üniversiteye gitmek için saat 08.30’da  okul servisleri ile okul önünden hareket edildi ve saat 10.00 gibi Yıldız Teknik Üniversitesinde olundu.  Üniversitenin  tanıtım biriminde görevli olan 1 öğrenci tarafından servisler karşılandı ve  öğrencilerimiz konferans salonuna götürüldü. Saat 11.30’a kadar tanıtım biriminde olan  Yıldız Teknik Üniversitesi  Mekatronik ve Malzeme Mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler tarafından üniversitenin kampüs olanakları, giriş ve burs olanakları hakkında bilgi verildi ve üniversitenin genel tanıtımı  yapıldı Ayrıca öğrenciler  merak ettikleri konularla ilgili soruları sorma imkanı buldular. Daha sonra üniversitenin fiziki yapısının tanıtılması amacıyla bir kampüs turu düzenlendi.

Öğrencilerimize üniversiteyi ve lisans programlarını doğrudan tanıma olanağı sunan gezide; öğrencilerimiz  bölümler hakkında bilgi aldılar,  okulun fiziki yapısını , sosyal etkinlik alanlarını tanıdılar  ve genel havasını teneffüs ettiler.

Yayın: 23.11.2018 - Güncelleme: 23.11.2018 11:54 - Görüntülenme: 153